Naar schatting 25% van de bevolking heeft last van slechte adem, maar het merendeel is zich daar niet eens van bewust. Test het zelf! Strijk met het achterste deel van je tong over de bovenkant van je hand of over een verbandgaasje. Laat het opdrogen. Als het onaangenaam ruikt, heb je mondgeur.
Orale halitose (mondgeur) wordt veroorzaakt door bacteriën in de mond. Wanneer deze bacteriën eiwitten afbreken veroorzaken ze vluchtige zwavelverbindingen en zodoende een onaangename geur. Verder kunnen ook medicijnen, voeding of een droge mond de geur veroorzaken.
De gevolgen zijn vooral sociaal. Mensen worden onzeker, houden voortdurend de hand voor de mond of wenden bij het spreken het gezicht af. Het gevoel vermeden te worden dient zich aan, evenals het verlies van vertrouwen in sociale relaties. Afzondering aanverwante persoonlijkheidsproblemen kunnen het gevolg zijn.
Een frisse adem begint bij goede mondhygiëne, een schone tong en een gebit zonder gaatjes. Ik kan u voorzien van een passend advies en behandeling om van de klachten af te komen.


 

Bezig met laden