Bloedend tandvlees bij tandenpoetsen komt meestal door ontstoken tandvlees. Op zich niets bijzonders. Bijna iedereen heeft wel eens last (gehad) van ontstoken en bloedend tandvlees. Toch kan bloedend tandvlees erg vervelend en pijnlijk zijn.
Onvoldoende mondhygiëne is de belangrijkste oorzaak van bloedend en ontstoken tandvlees. Bij slechte mondhygiëne krijgen de bacteriën in de ruimte tussen uw tanden en tandvlees vrij spel. Het gevolg hiervan: irritatie, ontsteking en bloeding. Vooral rokers en mensen met een (tijdelijk) verminderde weerstand lopen een hogere kans gingivitis (ontstoken tandvlees) te ontwikkelen.
De gevolgen van ontstoken tandvlees moeten niet worden onderschat. Wanneer het niet of onvoldoende wordt behandeld kan  parodontitis ontstaan waarbij permanente schade aan het kaakbot een gevolg is. Zonder behandeling kan een kunstgebit het gevolg zijn.
Ontstoken tandvlees wordt allereerst behandeld door een professionele reiniging van het gebit. Vervolgens geef ik advies op maat. Zowel poetstechnisch als op het gebied van inzet van hulpmiddelen als ragers, stokers etc. 


  

Bezig met laden