Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan...

Pippi Langkous

 

‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.’ De bekendste uitspraak van Pippi Langkous. En zo zit ik, op een zonovergoten zondagmiddag, met mijn laptop op schoot. Een blog schrijven. Voor het eerst in mijn leven. ‘Gewoon beginnen’ is de meest voorkomende tip die ik op Google tegenkom…

Hoe lang duren 4 maanden?

Jacob en ik doen sommige dingen wellicht wat sneller dan andere stellen. Wij kenden elkaar krap aan een jaar toen we op een winterse vrijdagmiddag het koopcontract voor een huis aan de Rijlst in Sint Nyk tekenden.

Aan de slag. Want het is een huis met mogelijkheden. Om fijn te wonen, samen een leven op te bouwen, maar óók om mijn droom: een eigen mondzorgpraktijk aan huis, te realiseren! Een tijd van keuzes maken, plannen, nadenken, uitzoeken, regelen, organiseren en plannen breekt aan.

Volgens onze eerste planning gingen we aan het begin van de zomer de praktijk openen. Tja… het is nu begin augustus en de dekvloer moet nog gestort worden. Vier verbouwingsmaanden blijken langer te duren dan vier kalendermaanden. Dat principe kende ik nog niet.

Ook hebben wij last het ‘wat vliegt de tijd’-fenomeen. Die tijd, die als zand tussen je vingers doorglijdt. Maar, vrij naar Cruyff, ‘elk nadeel hep z’n voordeel’ want daardoor kan ik veel omringende zaken voor de praktijk regelen: een behandelstoel, apparatuur, instrumenten, ict, wet- en regelgeving, protocollen en dergelijke.

Al met al krijgen we de planning wel rond!

Wilma

Bezig met laden